Wednesday, January 23, 2013

My first spaggeti homemade

Assalamualaikum....wbt...

Nak cter pun benda ni da lme buat...tapi nk cter jugak....kejadian ni berlaku kt apartment yg aku baru duduk dengan Dyla staff tmpat keje aku tuh...so lepas balik keje aku terus pergi mc,kak Nad yang tolong hantar....thanks kakak sayang...muihihihi...muntah darah, then aku pun terus pergi mc..office Dyla keje...byk nau cawangan boss aku tuh....dlm Melaka ni 3 kot...xtau ler ade lg....abaikan....

     Terus aku ngn Dyla pergi Mydin sebela Melaka beli groceries ...amik punyer amik barang amik kau sampai rm Rm89.00 haha...teruk...xtau ape yang dibelinya...aku plan ngn Dyla mlm ni jom msk spaggeti...aku x tau masa tuh apa yg patut beli...yang aku tau bahan utama nya Prego,sos spaggeti uh pemes kot..beli g jenama tuh aje la....then aku beli spaggeti massimo..korg tau2 jer la benda mcm lidi uh sebelum rebus teknik rebonding dah rebus jd la rmbut kiting...haha..sukati aku jer kutuk spaggeti...

Mlm tuh jugak kitorang masak...penat jugak sediakan bahan-bahan...potong ayam,bawang...aku yang masak hokeiii...Dyla PA jer....tukang motong2 bg kt dia jer...dah siap rebus spaggeti,n bahan2 suma...aku start bukak stove...pehh...sebaik gas ada...lengkap btul apartment tuh....mmg bahagia la....dah la duduk 2 orang jer....alhamdulillah...syukur yg amat berbanding dulu punye cerita...org tertentu jer tau la..
                             
                                                             tadaaaa....................

nmpak x kesedapan di situ...lap air liur masing okeii...basah blog ni nanti....haha...
ok ada pape cadangan x untuk masakan lain....nk belajar memasak la...nk bkak restoran la bila dah besar nanti...mcm muda sgt plak hakuuu kn....thanks reading my blog...wait for my next entry :) 




2 comments:

  1. disebabkan freedom kat office, terhasilla entry (: btw! mmg sedap spaghetti. lain kali masak lemak ke asam pedas lak ye. hihihi.

    ReplyDelete