Thursday, November 21, 2013

Gagal sekali bukan bermakna Gagal untuk selama-lamanya

Assalamualaikum...wbt..

Today 21/11/2013 tarikh untuk majlis convocation icym 2013 ...
aku??
tak dapat nk mengecapi rasa bahagia dengan kalian semua....dunia aku dah berbeza dengan kawan sebaya dan 1-batch dengan aku...rasa janggal hidup di dunia begini....jujur pedih hati melihat dan cemburu dengan kejayaan mereka....aku duduk menghadap laptop yang dah 'sihat' sambil mencari idea untuk meneruskan perjuangan yang belum selesai....hampir selesai...
tak mengapa Fatin ...walaupun lambat kau boleh berjaya jugak...
sabar dalam segala hal...
sabar dengan masalah hati dan perasaan ...ingat 1 jer,, ADA HIKMAH DISEBALIKNYA..
kau kena kuat.... but i wish if 1 day i can turn back time... i want to go back for the first mistake that i made...
seriously...
hidup aku kosong sekarang....
mungkin tuhan bagi balasan pada hamba nya melalui cara ni...
bg ujian kejatuhan...
cara untuk hadapi...
berdoa
usaha
tawakal
diam aku kt 1 sudut....
lama aku fikir...
 at least aku dapat belajar mcm mana rasa KEGAGALAN hidup ...dan tak akan ulangi kesalahan yg sama..
LIFE MUST MOVE ON..

Tuesday, February 26, 2013

self capture by cam lappy


'bring peliks mood at every different situation'
that's me
that's how i like to be me
xoxo muah!!
Posted by Picasa

Thursday, February 14, 2013

Ride to Penghujung Benua...

Assalamualaikum....wbt...

Korang pernah pergi Konvoi bermotor tak?mesti korang malas kan...tapi bagi aku...apa saja yang gemok suka...aku sentiasa sokong...tapi on the same time apa yang aku suka dia mesti sokong walaupun berbentuk paksaan...yang penting kebahagiaan tuh ada bukan dengan paksaan..tapi suka sama suka...hehehe...aku akan yakin kan diri aku...walau apa pun,kitorang akan harung sama2....mihmih...ayat tak boleh tahan...ini semua POYO! elehhh...korang jeles.. :P

memang seronok dapat jumpa orang baru dalam hidup....yang baik,mesra,sangat2 ambil berat...semua amat bermakna,kita sama rasa,sama2 bantu.....walaupun baru kenal tak sampai 1 saat,di dunia ni walau ramai manusia berlainan 'peel' tapi biasanya manusia ni ada baik dan buruknya...kita jangan selalu judge orang  k...kalau org tuh jahat macam cilaka mana pun....ada baik nya...haha..ape ni....mcm lari tajuk jer....emosi tetiba..

Ok...ceritanya bermula bila ajak2 ayam oleh gemok...katanya nak bwk pergi konvoi....dulu dia ckp kalau nk g konvoi dalam melaka jer...sekali dia yang termakan kata2 nya...dulu aku nk ikut dia g pd....kemain marah lagi...menyirap aku tau ....ish!...kitorang pergi hari sabtu pukul 1 lebih....nk dekat2 pkul 2 agaknya..nk tnggu budak2 Mylamoc sume...ada la dalam 7 orang, 4 motor,hehe...aku knal dgn niesa,anis,arin,wan kwn baru... :) diorg baik,sekepala jgak..mihmihmih...^_^  ni antara gambar2 yang sempat di rakam...haha bekas pengacara seekers

semua ni bunga2 Mylamoc 

aku dengan Arin,umur bwh aku setahun..aku ingat kn dia kakak masa first2 jumpa...haha....over sangat perasan muda....

yg ni lg muda,2 tahun umur bwh aku,masa mula2 jumpa aku ingat sebaya,,tapi she is very independent girl,smart and pretty indeed....so english pompuan ni....ckp speeking aje...sebaik aku paham...

ni budak gemok...no description for her...haha...love you sayang..


4 life for all....dead,and life again...3 more life left...mihmihmih

sini aku rasa kt atas highway,time ni tgah nk tgk moto Arin rosak....kne towing smpai kluang,bayangkan la time tu byk keta...lori pun boleh tahan byk,,,seram mehhh...
hehe,macam awie dalam sembilu

 senyum sampai tanjung piai,,,,time ni cuaca baik2 jer,,,tapi mendung cikit...

sampai jer kt kluang,jumpa budak2 mylamoc,sambung towing moto smpai bengkel

jgn jeles,kasut baru :P

4 dara pinggitan


seronok ampak....duk menselesakan bdn ngn bontot
tapi masa ni la tayar moto kitorang kena paku....haihh...risau x dapat balik melaka..

Alhamdulilah...yeayyyy...dah smpai tanjung piai....yang sedih nyer x dpt masuk....hari dah petang :'(

4 dara pinggitan again! kesejukan...diorang ajak bergambar pun kitorang malas....padahal masing2 gila bergambar.....betul2 pnat....






Sunday, January 27, 2013

Hansel AND Gretel

Assallamualaikum....wbt..
bang !! bang !!

Best cter ni...aku bg nam ratus bintang...haha...tp 18SG ada unsur2 seram sejuk meyhh....agak ngeri and ekstrem cket...nama pun witch hunter....so kena berlawan la...byk action...sexy woo gretel,nama pelakon dia Gemma Arterton and pelakon laki dia Jeremy Renner...macho pun boleh tahan la...nemok belanja tgk wayang...tuh yg sayang lebih uh...ahahaha....dia mmg rindu nk tgk wayang yang benau nye....start awal bulan smpai la da nk hujung bulan baru la dapat tgk....rindu woooo...start gerak dari umh pkul 9 lebih...smpai DP lam pkul 9.50..terus g kaunter tiket....punya la ramai tgk cter ni...dapat la seat depan ...mendongak aku n mok...haha.....tape la...wuwuwu :'(

Lepas abis tgk wayang kitowg lepak eye on....tak puas2 agak nyer nk pegi situ....aku tertarik pegi situ sbb ada cina uh main layang mlm2...tp layang2 yang berlampu...cantik sgt...nk tangkap gmbar..tp x clear sgt...kamera fon jer...x canggih...sbr la ek...nanti aku beli xperia ...hihi...set right mark on my list...


ecehh....gemok..alah.....alahaiii...hehe monong apo eh jang ??


eeee....tembamm.pulak pipi aku kan..menci arr..hurmm...
































mok tgah monong      kan aku......... <3



mengantuk nau le buat cmtu.......... 


































peace ni trademark Dyla ..lepas lepak terus balik umh...xde ape plan..mule2 nak tggu kawan nemok...tp kwn2 dia lmbat pulak....last2 xde....hampehh...so penat sgt...esok lak Dyla keje ...cian dia ...balik terus tdo..bye




Thursday, January 24, 2013

Tidur rumah Dyla n Big Head surprise me!

Assalamualaikum...wbt...

Nk story entry kali ni pasal aku ngn Dyla stay tdo umh dia semalaman....haha...mak dyla sweet sgt,,,comel....terima kasih makcik hidangkan mkn mlm...dyla mmg dah bgtau siang2 kt mak dia mmg mlm tuh ktorang nk balik umh...tuh yg dah siap msk...yg paling tak sangka my gemok boleh plak nk dtg mlm tuh....terkezut ckit...haha..ape la ..buat cuak jer...dah la aku terlupa nk bgtau aku nk tdo umh dyla...sebaik x kena mrh....tp kena ugut nemok x bg kuar kena tggu smpai dia dtg baru boleh grak....nmpak x bertape syg nyer dia kt aku...eleh eleh....sebelum gerak tangkap la sepam 2 gambar ...haha

berbeza ha muka Dyla yg ala2 kacukan mamak dengan muka aku yg mcm jawa ni...

roarrr...nmpak tinggi pulak..haha



Lepas smpai umh Dyla mule2 aku terperanjat jugak tgk betik dekat atas meja...bapak panjang...nemok ckp kacuk dengan terung..haha..lawak jer...
memanjang kan betik ni...



haaa.....cuba korang teka benda apakah ni ?cpat.....sape dpt teka aku bg cekelat........
:p lmbat....ni adalah kepala kambing...haha....masak ala2 arab uh....aku x tau nasi tuh dimasak skali dengan kepala kambing ni...ala...xkan xpernah tgk dokumentari spice route....time ni mula2 dtg mmg xde.....bila mak dia dah siap hidangkan makanan...pastu ayah dyla balik bwk nasi...tgk jugak ape yg besar tuh...suspect mule2 aku rasa mcm gearbox....tapi tgk nasi....aik....kepelikan di situ...pastu ayah dia ckp.....'berani tak nak try KEPALA KAMBING ni?' aku dgn laju nyer mengeleng2 kepala....haha...takut aku tgk seketul beso mcm tuh....tp mak dyla mmg suka mkn daging kambing...mak dia mkn sikit jer..xlarat nk abiskan terus masuk fridge...so,then.lepas habis mkn..tolong basuh pinggan sume...ecehh....nk mention rajin di situ...ngeeeee....dyla ajak aku round2 umh dia...mmg glap x nmpak pape...haha...ikut jer la...pastu lepak depan tgk tb...dlm pukul 11 lebih, aku mcm dah x larat je pnat smcm....terus tdo,dah la lupa msj nemok ckp nk tdo....k thanks read my blog..
bye...

Wednesday, January 23, 2013

My first spaggeti homemade

Assalamualaikum....wbt...

Nak cter pun benda ni da lme buat...tapi nk cter jugak....kejadian ni berlaku kt apartment yg aku baru duduk dengan Dyla staff tmpat keje aku tuh...so lepas balik keje aku terus pergi mc,kak Nad yang tolong hantar....thanks kakak sayang...muihihihi...muntah darah, then aku pun terus pergi mc..office Dyla keje...byk nau cawangan boss aku tuh....dlm Melaka ni 3 kot...xtau ler ade lg....abaikan....

     Terus aku ngn Dyla pergi Mydin sebela Melaka beli groceries ...amik punyer amik barang amik kau sampai rm Rm89.00 haha...teruk...xtau ape yang dibelinya...aku plan ngn Dyla mlm ni jom msk spaggeti...aku x tau masa tuh apa yg patut beli...yang aku tau bahan utama nya Prego,sos spaggeti uh pemes kot..beli g jenama tuh aje la....then aku beli spaggeti massimo..korg tau2 jer la benda mcm lidi uh sebelum rebus teknik rebonding dah rebus jd la rmbut kiting...haha..sukati aku jer kutuk spaggeti...

Mlm tuh jugak kitorang masak...penat jugak sediakan bahan-bahan...potong ayam,bawang...aku yang masak hokeiii...Dyla PA jer....tukang motong2 bg kt dia jer...dah siap rebus spaggeti,n bahan2 suma...aku start bukak stove...pehh...sebaik gas ada...lengkap btul apartment tuh....mmg bahagia la....dah la duduk 2 orang jer....alhamdulillah...syukur yg amat berbanding dulu punye cerita...org tertentu jer tau la..
                             
                                                             tadaaaa....................

nmpak x kesedapan di situ...lap air liur masing okeii...basah blog ni nanti....haha...
ok ada pape cadangan x untuk masakan lain....nk belajar memasak la...nk bkak restoran la bila dah besar nanti...mcm muda sgt plak hakuuu kn....thanks reading my blog...wait for my next entry :) 




Monday, January 21, 2013

Renew Blog...start new life on 2013

Assalamualaikum...wbt..

Dah lama x tulis blog buat aku rasa kekok nk tulis,hampeh blog x cantik dulu...muahaha...dengan bantuan kak Nad bantu aku mendecorate kan blog ni maka mergerlip2 dah blog dengan background image yang super cute,upload image yang juga di ajari oleh cik Nad yang baik hati :) coolest person i'll have known on 2013...omakkhai siap mention tahun...lalala....
k.....nk cter pasal praktikal aku xde mood plak....kalau aku cter pun aku xtau nk setat mcm mne.....
nanti2 jer la eh...meh cter psal jln2 kt Jonker Walk lg best...gmbar bwh x bper nk clear lorh.....si nemok yang tgkap...bdn aku xde...hampehh...xpe la :( sob sob...


time ni pergi Jonker plan mule2 pkul 9.30....sekali tggu punya tggu nemok aku tuh...smpai pkul 10.30...punya la menyasau aku...Dyla ngn aku sempat lg masak maggie nunggu dia,...haihh...aku pergi berdua jer dengan nemok....Dyla aku tggl kn sorg2 kt umah...muahahaha.....cian dia...

cakk!!

Selang 2/3 hari ....amboii pergi lg aku kt sini,,nmpak x kelainan n kesamaan baju di situ...lol...masa nih plak aku ngn Dyla jer..hehe..
hamboi...melampau gambar ni..boncit nyer

peace


haha....dia tangkap gambar orang...aku tangkap gambar dia..nmpak x permainan di situ..

peace again...

moooooooo!!!...bayang ler kalau idup...xde mkne nyer aku nk bergambau...haha....penakut -_-"

abang beca tgk iallsss...iallsss malu...ketap2 bibir dah ni.....

see....kesesakan dekat sini amat menyeksakan lahai...punyer la ramai manusia...aku takot ng beli mknan...cuma aku ngn Dyla haus...beli eskremm jer...tu pun org melayu yg jual...kalau cina...xnk la...hati was-was...walau sedap macam mana sekalipun....
    kitorang pusing2 tgk brg,,,baju2 kt sini mahal2...tp ramai ckp cantik,ade 1 butik rumah kedai yang aku masuk...mmg lawa2 baju dia..aihh...geram jer tgk....xpe la...sabar2  ye tennnn....hehehe...nanti pujuk gemok pergi lagi kt sini...dia dah janji masa tuh......... :)
kitorang gerak balik dalam pkul 11 gitu....then...lepak kdai mamak mkn mee goreng mamak...sedap...tp aku x abis...Dyla melantak smpai abis...lapau nau dia....yela lpas balik keje...x mkn pape kt umh terus gerak Jonker,,,,semangat wealllssss...padahal xde ape pun beli...belum gaji lg..lol...k see my next entry... :)

Assalamualaikum